vecka 17

Hej!

Vilket aprilväder vi haft en period. Ena stunden regn, andra snö. Det har behövts varma kläder på rasterna för att inte frysa.

I dag har vi haft det sista delprovet av Nationella proven. Barnen har verkligen arbetat bra med dem. Arbetsron har varit jättebra och alla har gjort sitt bästa. Några barn har varit sjuka och därmed missat provtillfällen och de ska få göra delarna de missat så snart som möjligt.

Vi tänker att ni föräldrar säkert är nyfikna på hur proven ser ut och bjuder därför in er tillsammans med era barn till Öppet Hus i klassrummet onsdagen den 17 maj kl. 16.00 – 18.00. Då har ni möjlighet att titta närmare på alla delprov tillsammans med ert barn och Anita och jag finns där så att ni kan fråga oss om saker ni undrar. Lite gott att fika på kommer att vara framdukat. Varmt välkomna!

Under veckorna 20, 21 och 22 kommer ni att bli inbjudna till utvecklingssamtal. Barnen kommer precis som vanligt att få med sig en lapp hem där ni ringar in de tider ni kan komma. Den här terminen kommer vi även erbjuda några dagtider och hoppas att några av er kan komma då. På samtalet kommer vi att stämma av kunskaper och förmågor mot målen i åk 3 och upprätta en ny individuell utvecklingsplan som kommer att följa med barnen till åk 4.

Läxa till fredag 5 maj:

Den nya läxan till fredag nästa vecka är att läsa på inför ett prov på Istiden som vi kommer att ha den dagen. I går hade de med sig sin istidsbok hem som de arbetat med i skolan samt ett papper där det står vad de behöver kunna. Det finns möjlighet att öva på studiehjälpen på onsdag kl. 14-15 (ta med istidsboken).

 

Det här kommer vi bland annat att arbeta med de sista veckorna som är kvar på terminen:

Sv/So: Forntiden (stenåldern, bronsåldern och järnåldern). Östergötland.

Ma: Bråk, sannolikhet

No: Tyngkraft, friktion och jämvikt.

Eng: Samtalsövningar och läsning. Områden vi ska öva mer på är klockan (What time is it? It is 5 o´clock), att kunna berätta hur man ser ut och om vad man gör under en dag.

Trevlig Valborg och långhelg!      

Hälsningar LindaLeave a Reply