vecka 16

Hej!

Hoppas att ni alla hade en bra påsklovsvecka. Vi får hoppas att det lite varmare vårvädret hittar hit snart.

Nu är vi igång igen och jobbar på med våra ämnen och de nationella proven. Den här veckan har vi haft ett delprov i matematik. Nästa vecka kommer vi att göra de provdelar som vi har kvar, två i matematik och två i svenska.

Nu är den nya organisationen till nästa läsår klar och nya lärare i klassen till hösten blir Erika Berggren och Tobias Andersson. De båda presenterade sig för barnen i tisdags. Erika Berggren började sin anställning på Klämman innan påsklovet och kommer att vara med mycket i klassen för att lära känna barnen redan nu. Tobias börjar sin anställning efter sommaren men kommer även han att vara med vid några tillfällen den här terminen. Vi tänker att ni ska få träffa dem vid terminens klassmöte/trivselkväll lite längre fram. Inbjudan kommer att skickas hem.

På fredag nästa vecka är det dags för Vårelden. Hoppas ni kunde läsa inbjudan som bifogades det förra informationsbrevet. Om det är några barn som vill hjälpa till att samla in pengar till välgörenhet och ansvara för någon aktivitet under kvällen krävs att ni föräldrar hjälper dem. Lämna en lapp med namn, aktivitet och underskrift av förälder till mig eller Karin nästa vecka om ni vill vara med.

Läxor till fredag 28/4:

Matematik: Uppgifter på Nomp

Engelska: Läs texten ”An interview” för någon vuxen som kan hjälpa dig med uttalet. Läs flera gånger tills du kan läsa med flyt. Öva sen på att översätta texten till svenska. I skolan kommer du att få läsa texten tillsammans med en kamrat. Du har också fraser som du ska lära dig att skriva.

Trevlig helg!

Hälsningar Linda

 

 

 

 Leave a Reply