Information v.42

Hej!

I torsdags kom ett mail… från Nalle-Maja!! 🙂 En liten tjej som heter Selma hade hittat vår nalle och tagit den med sig hem till Skeppsås. Det var också flera bilder bifogade – jättekul! Vi fick t ex. se bild på när Nalle-Maja gungade och hoppade studsmatta med Selma och hennes egen nalle. Nu är det spännande att se om vi får fler mail! Vi hoppas så klart att Nalle-Maja ska få besöka många olika platser i Sverige.

Oj, vad fort tiden går! Bara en vecka kvar till höstlovet! Det känns i luften att det är höst på riktigt nu. Kolla gärna över att barnen har överdragsbyxor, vantar och mössor till hands i skolan. På förmiddagarna kan det vara riktigt kallt och rasterna/uteaktiviteter blir så mycket roligare om man inte fryser.

Den här veckan har vi lärt känna Anna, som är lärarstudent och kommer att vara hos oss i klass 2 även nästa vecka. Hennes uppgift från universitetet är att planera, genomföra och följa upp ett område i No och det kommer hon att göra nästa vecka.

I måndags besökte den gula gruppen Mantorps bibliotek och på måndag är det den gröna gruppens tur. Den gula gruppen var nöjd med sitt biblioteksbesök och tyckte det hade varit roligt. Påminner er i grön grupp om att skicka med lånekort på måndag om barnen har det hemma, så de kan låna en bok.

Hoppas det går bra med veckans läxa, att öva inför provet på måndag. Den blå boken som barnen tagit hem får de ha kvar hemma.

I dag får barnen med sig den nya läxan hem som är till fredag nästa vecka. Läxan är ett mattepapper med matteremsor som övar huvudräkning och strategitänk. Räkna remsorna vid flera tillfällen, gärna en om dagen. Ta tid om ni vill. Klipp eller vik bort den räknade remsan efter varje gång. Den sista räknade remsan med namn (eller hela pappret om man valt att vika) lämnas tillbaka på fredag. Tänk på tiokamrater, tvillingar, störst först (addition), lägg till/ta bort till tiotalet och sedan resten.

På måndag kommer barnen att få hem ett papper med samtalstider att välja på. Samtalen kommer att äga rum under v.46, 47 och 48. Ringa in alla tider ni (barn och förälder/föräldrar)har möjlighet att komma. Det underlättar mycket för oss då vi ska fördela tiderna.

Hoppas det blir fint höstväder i helgen! Ha det gott!höst2

Hälsningar Linda

 Leave a Reply