Information v.40

Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte! Roligt att så många av er hade möjlighet att komma. Här kommer några punkter på vad som togs upp;

  • Information om läsårets tema – Vett och etikett. Vi börjar med att fokusera på orden HEJ, TACK och FÖRLÅT.
  • Föräldradiskussioner i mindre grupper – när orden används/bör användas. Hur kan ni hemma förstärka vårt arbete med dessa ord hemma? Synpunkter/förslag?
  • Tack till Elsas och Alvas föräldrar för er tid som klassföräldrar. Som ny klassförälder valdes Nathalies mamma Lara, Malin (Vincent och Williams mamma) är kvar även detta läsår.
  • Astrids pappa Martin valdes till klassens ”Sportpappa”. Vi undersöker intresset bland barnen om att delta i Skolinnebandy på måndag i skolan och meddelar Martin det.
  • Inbjudan till terminens utvecklingssamtal kommer att skickas hem. Samtalen kommer att vara vecka 46, 47 och 48.
  • Vilken mat serveras på grundskolorna i Mjölby kommun? Kostservice bjuder in föräldrar till Vifolkaskolans matsal tisdagen den 17/11 kl. 18 – 19.30 för att kunna ställa frågor och provsmaka den mat som serveras. Anmälan sker kim.classon@mjolby  (Skriv i anmälan att det är Klämmestorpsskolan barnet går på.)
  • Några har haft svårigheter att logga in på Skolplus. Kommunen har nu köpt en kommunlicens som gäller på alla skolor. Hemma har ni kunnat logga in på skolans licensavtal som fortfarande gällt parallellt. Kanske har det löpt ut, men tyvärr har vi inte fått några uppgifter om det. Inloggningsuppgifterna som vi haft är; Användarnamn: Klämmestorp Lösenord: kratta Hör gärna av er om det inte fungerar att logga in.
  • Bedömningsportalen Infomentor och bedömning diskuterades. Bifogar här en länk till ett informationsblad från rektor Lena som handlar om bedömning i åk 1-6, extra anpassningar och särskilt stöd. Information till vårdnadshavare

Vecka 42 och 43 kommer vi att besöka Mantorps bibliotek. Måndagen den 12/10 besöker den gula gruppen biblioteket och måndagen den 19/10 den gröna. Inför besöket kommer barnen att få hem en förbindelselapp angående lånekort. Om ni tycker det är ok att barnen får ett eget lånekort till Biblioteket fyller ni i den och lämnar tillbaka till oss innan besöket.

Trevlig helg!

Hälsningar Linda

 

 

 

 Leave a Reply