Information v.22

Hejsan!

I tisdags hade vi en fin dag i Gamla Linköping/Valla. Vi klarade oss från regn nästan hela dagen. Precis innan hemfärd kom det en störtskur! Trots detta blev det en lyckad dag med en uppskattad teaterföreställning med Pettson och Findus och lek i Vallas lekpark.

Den här veckan har barnen berättat om bondgårdsdjuren för varandra i mindre grupper. Texterna och bilderna de gjort har vi satt ihop till två ”böcker”. En för varje grupp. Barnen får med sig ett ex hem idag.

På svenskan idag har vi pratat om vokaler. Nästa vecka jobbar vi vidare med hur vokalerna låter och stavning (dubbelteckning efter kort vokal).

Veckorna går fort och skolavslutningen närmar sig med stormsteg. Årskurs f – 3 har sin avslutning torsdagen den 11 juni kl. 17.00 i Viby kyrka. Vi vill samla alla barnen utanför kyrkan innan sittningen, senast 10 minuter innan. Efteråt vill vi gärna samla klassen på nytt så att vi kan önska varandra glad sommar.

Efter avslutningen i kyrkan är alla barn och föräldrar inbjudna till familjen Sandblad som bor intill kyrkan :-). Barnen har med sig en inbjudan hem idag. Svarstalongen lämnas till oss i skolan senast onsdag 3/6.  Du kan även läsa inbjudan här;

Ettans skolavslutning 2015

Nästa läsår startar måndagen den 17 augusti med en vanlig skoldag, kl. 08.25 – ca kl. 14. Vi kommer vara kvar i det klassrummet som vi har nu, så vi ses i samma korridor som vanligt. Vi kommer inte ha tillgång till arbetsrummet i samma utsträckning som detta läsår utan får nyttja andra lokaler vid gruppdelning. Det är klart att Linda kommer att vara kvar som klasslärare. Fler pedagoger kommer vara kopplade till klassen för att skapa möjligheter till gruppdelning. Anita och Emma kommer antagligen fortsätta att arbeta i klassen men exakt i vilken utsträckning är ännu inte klart. Mer information och schema delas ut första dagen efter sommarlovet!

Att komma ihåg v.23;

onsdag: Ta med hemläsningsboken och häftet.

torsdag: Idrott

 

Trevlig helg!

Hälsningar Linda, Anita, Emma och Gunnel

 

 

 Leave a Reply