Sen information v.21

Hej!

Förra veckan var Elevrådets överraskningsvecka och den bjöd på många roliga aktiviteter. I tisdags hade vi besök av en magiker som heter David. För några år sedan vann hann SM i trolleri, så trolla det kunde han till barnens stora förtjusning! Vi har också haft besök av Malin Kärrbrink som är skådespelare. Hon berättade en saga för barnen i åk f – 3 på ett mycket fängslande sätt. Sedan träffade hon alla klasserna igen var för sig och då fick barnen vara med och gestalta sagan. Hon besökte även barnen på mellanstadiet.

Elevrådets ”Water Witch Festival” för åk f – 3 gick av stapeln i torsdags. Varje klass lottade fram tre flickor och tre pojkar som var med och tävlade för klassen. Lagen fick besöka sex olika stationer som Elevrådets häxor hade hand om. På stationerna skulle lagen samla poäng i olika grenar. Under tävlingens gång kunde deltagarna bli sprayade på med vatten. Klassens lag ”Ettan” kämpade väl och lyckades vinna tävlingen! Fast…det viktigaste var ju inte att vinna utan att ha skoj!!! Priset var lika många sprut med häxornas sprayflaskor som antalet poäng :-). Förutom Elevrådshäxorna hjälpte Frökenhäxorna till…

häxor

 

Förutom allt detta har vi också jobbat vidare i de olika ämnena. Detta är lite av det vi gjort;

  • tränat vidare på tankestrategier i talområdet 0-20, nu med pengar.
  • bekantat oss med ”hundrarutan” och hittat mönster i den samt räknat 2,5 och 10-hopp.
  • skrivit klart om bondgårdsdjuren och tränat på att berätta.
  • uppskattat vad olika föremål väger, rangordnat efter vikt och kontrollvägt med balansvåg.
  • jobbat med berättelsen om Josef i arbetet med bibliska berättelser.
  • städat ett område i skogen och källsorterat. Vi har också städat på platserna i korridoren. Titta gärna vid bänken under Fritids informationstavla där vi samlat onamnade kläder ifall ni känner igen något.

I onsdags fick barnen med sig hemläsningshäftet hem. Vi börjar med att läsa klart ”Magiska kulan”, kapitel 19 och framåt. När den är utläst tar barnen med den till skolan och väljer en ny hemläsningsbok. Nytt för den här gången är att barnen ska skriva meningar om det de läst. Arbetsgången finns att läsa i häftet men fråga gärna om det är något ni undrar. På onsdag läser vi med barnen i skolan.

Förra veckan var det sista gången för terminen som vi lånade hem böcker från skolbiblioteket. På torsdag ska alla låneböcker som finns hemma lämnas tillbaka. (Hemläsningsböckerna får vi ha kvar tills läsperioden är slut.)

Några i klassen har upptäckt att det går att köpa frukt på tio-rasten. Fruktförsäljningen som klass 5 ansvarar för pågår till och med den här veckan.

I morgon åker vi till Gamla Linköping för att titta på teatern ”Pettson och Findus” och för att leka och ha skoj i lekparken i Valla. Vi är tillbaka på skolan ca. 13.45 :-).

Att komma ihåg v.22;

tisdag: Teaterresa till Gamla Linköping/Valla. Kläder efter väder! Påminnelse! Ta med namnad matlåda, bestick och  vattenflaska.

onsdag: Ta med hemläsningsbok och häftet.

torsdag: Boklån, alla böcker ska lämnas tillbaka! Idrott – inga gympakläder behöver skickas med.

 

Hälsningar Linda, Anita, Emma och Gunnel

 

 

 

 Leave a Reply