Information v.20

Hej!

Hoppas ni har sett bilderna från bondgårdsbesöket på klassrumsdörren! Vi hade en bra dag i Vreta kloster. Vi fick se många olika djur och barnen verkade tycka att det var roligt och spännande. I skolan har vi skrivit till några av bilderna och fortsatt pararbetet om bondgårdsdjuren. Nästa vecka ska barnen få berätta om sitt djur i en liten grupp.

I matten har vi bland annat jobbat med att mäta med enheten meter. Vi har också uppskattat längder.

Den här veckan kommer inga nya läxor med hem. På onsdag nästa vecka börjar en ny hemläsningsperiod. Vi börjar med att läsa klart det som är kvar i Magiska kulan. Sedan får barnen välja en annan bok. Den här gången ska de även skriva några meningar efter att de läst. Se mer information och arbetsgång i läs- och skrivhäftet som kommer hem på onsdag i nästa vecka. Det är viktigt att bok och läs- och skrivhäftet är med till skolan på onsdagarna eftersom vi då läser med barnen i skolan. Vi kommer inte ha någon matteläxa under hemläsningsperioden. Vi hoppas att ni får mysiga lässtunder tillsammans kommande veckor!

Nästa vecka kommer Elevrådet att ordna med några överraskningsaktiviteter för klasserna. Vi ska också ha en städdag då vi städar/letar skräp i skogen och gör fint i korridor och bänkar. Hjälp gärna barnen att få hem kläder och andra saker som inte behövs i skolan.

Tisdagen den 26 maj (v.22) ska vi åka till Gamla Linköping och titta på teaterföreställningen ”Pettson och Findus”. Följ länken här nedanför för mer information om den dagen;

Teaterresa till Gamla Linköping

Trevlig helg!

Hälsningar Linda, Anita och Emma

 

Att komma ihåg v.21 

måndag: STUDIEDAG

onsdag: Hemläsning, Läs- och skrivhäfte kommer med hem.

torsdag: Idrott, Boklån

 

 

 Leave a Reply